Изпращаш и получаваш пари онлайн с Western Union и интернет банкирането на ЦКБ!

Ако си физическо лице, имаш разплащателна сметка в ЦКБ и ползваш пълната версия на интернет банкирането на ЦКБ, можеш да използваш иновативната услуга „Онлайн паричен превод Western Union”. 

Какво печелиш?  

 • Western Union има повече от 640 000 локации в над 200 държави и територии в света. Изпращаш и пари без да напускаш дома си, офиса, хотела, летището, използвайки удобството на защитената платформа за интернет банкиране на ЦКБ! 
 • Получателят получава пълната сума на наредения превод, без допълнителни такси и комисиони. 
 • Надежност! Western Union е световен лидер в глобалните платежни услуги. 

Какво трябва да знаеш, ако изпращаш пари? 

 • Валутата на превода може да бъде евро или български лева. 
 • Попълни точно имената на твоя получател и избери държавата, в която преводът ще бъде получен. 
 • Съобщи на твоя получател 10-цифровия контролен номер на изпратения от теб превод.
 • Имаш възможност да бъдеш известен с SMS, когато твоят превод бъде изплатен на получателя. 

Какво трябва да знаеш, ако получаваш пари? 

 • Въведи в системата точно 10-цифровия контролен номер на твоя превод, който ти е бил указан от изпращача на парите. 
 • Можеш да получиш превода в български лева или евро, както и да укажеш сметка в ЦКБ, по която той да постъпи.
   

Такси и комисиони

Общи условия за парични преводи на Western Union

За Western Union

Western Union е повече от услуга, улесняваща изпращането и получаването на пари. Всеки ден ние ви помагаме да поддържате връзка с любимите си хора навсякъде по света чрез бързи, сигурни и достъпни парични преводи. Ние работим с мрежа от около 500 000 представители в над 200 държави и територии в света. В България, услугите ни са достъпни и чрез мрежата на  Централна Кооперативна Банка (ЦКБ).

Услуги, предлагани от ЦКБ и Western Union:

Паричен превод от чужбина към България – малките радости скъсяват големите разстояния, и вие, които сте у дома, го знаете най-добре. С Western Union получавате парите си по-бързо.

Паричен превод от България към чужбина – можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират.

Паричен превод от България за България – дори когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С Western Union е лесно да превеждате лева, евро или щатски долари навсякъде в България. Можете да използвате някое от над 1200 представителства на Western Union в цялата страна, за да изпратите пари, а близките ви - да ги получат.

Изпращане на пари:

 • Отидете до най-близкия клон на ЦКБ. Всичко, което трябва да направите, е да представите валиден документ за самоличност, да ни кажете в коя страна искате да изпратите пари, сумата, която искате да изпратите, и пълното име на получателя.
 • След като внесете сумата, която искате да изпратите, и таксата (Western Union може да реализира печалба от разликата в обменните курсове), операторът на Western Union ще попълни информацията за превода в системата и ще отпечата разписка за изпращане.
 • Проверете данните в разписката, за да се уверите, че са въведени правилно, и я подпишете.
 • Разписката включва контролния номер на преводa (MTCN: десетцифрено число) и платената сума.
 • Парите могат да бъдат получени в момента, в който получите разписката с MTCN номера. Обикновено, ползването на услугата отнема до няколко минути, и когато изпращате, и когато получавате пари. Този интервал зависи от условията на услугата, включително работното време на представителя и различните часови зони. В определени държави, за да изтегли парите, получателят трябва да каже на оператора и контролния номер на превода (MTCN).

Получаване на пари:

 • Заповядайте в най-близкия клон на ЦКБ. Всичко, от което се нуждаете, е валиден документ за самоличност. Моля, кажете на служителя от коя държава е преводът, пълното име на изпращача, точната сума, която очаквате, както и контролния номер на превода (MTCN).
 • За да направи плащането, служителят на Western Union ще провери документа ви за самоличност, както и информацията, която сте предоставили.
 • Моля, проверете данните, напечатани в разписката за получаване на пари, за да се уверите, че са точни и я подпишете. Служителят ще ви даде парите, както и разписката.

Такси и комисиони

Таксите за парични преводи са стандартни и се заплащат само от изпращача.

За по-повече информация за услугите на Western Union, моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на 02/9266254 и 02/9266257.