Централна Кооперативна Банка въведе плащане с Google Pay за своите клиенти

София, дата 21.09.2021 година

 

След като внедри електронния портфейл Apple Pay за клиентите си, сега Централна Кооперативна Банка разшири още повече портфолиото си от услуги, за да предложи на картодържателите си още един удобен и сигурен начин за дигитално плащане. От 21 септември клиентите на ЦКБ с дебитни и кредитни карти Mastercard вече могат да използват и Google Pay за дигитални плащания, направени безконтактно чрез мобилните си телефони.

Google Pay е един от най-сигурните методи за бързи плащания с карта в търговски обекти, ресторанти, градски транспорт, банкомати и навсякъде, където се приемат безконтактни плащания. Безопасността на трансакциите се осигуряват чрез кодиране и поредица нива на сигурност, като всички разплащания се потвърждават чрез използване на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево разпознаване.

Всеки клиент на ЦКБ, който разполага с кредитна или дебитна карта Mastercard и иска да използва новата услуга, трябва да регистрира картата си през мобилното приложение CCB Mobile към Google Pay и да следва указанията. За използване на Google Pay е необходимо мобилното устройството да притежава активирана NFC функция, инсталирани  Google Play services, както и операционна система Android, версия Lollipop 5.0 или по-висока.

Повече подробности за новата удобна и сигурна услуга за дигитални плащания на ЦКБ ще откриете на ccbank.bg, както и в социалните мрежи на банката във Facebook и Linkedin.

Внедряването на Apple pay и Google pay за притежателите на дебитни и кредитни карти Mastercard е част от стремежа и политиката на ЦКБ да работи в посока имплементиране на най-надеждните, сигурни и иновативни методи за разплащане, осигурявайки удобство на клиентите си, следвайки мотото си – „Важният си ти“.