МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОНЛАЙН ПЛАТФОРМИТЕ НА ЦКБ АД

 

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви напомним, че Централна Кооперативна Банка АД не изпраща към своите клиенти електронни съобщения (e-mail), с които да изисква от тях да въвеждат лична информация и данни на посочен интернет адрес.

Съобщенията НЕ СА ИЗПРАТЕНИ от ЦКБ АД  – те представляват злонамерен опит за т. нар. „фишинг“ атака и имат за цел да съберат клиентска информация.

Не предоставяйте Ваши лични данни и информация, свързана с достъпа Ви до интернет банкирането, Вашата банкова сметка, данни от карта и други. Паролите за достъп са персонални и е Ваше задължение и отговорност да ги запазите известни единствено и само на Вас.

При подобни случаи, препоръчваме да се предприемат следните действия:

  • Проверка на компютърното устройство с лицензиран антивирусен софтуер.
  • Достъпване на портала за вход в CCB Online директно чрез набиране на адреса https://www.ccbank.bg/bg/ccb-online-login или от официалния сайт на ЦКБ АД https://www.ccbank.bg.
  • Достъпване на портала за вход в CCB Lite директно чрез набиране на адреса https://www.ccbank.bg/bg/ccb-online-lite-login или от официалния сайт на ЦКБ АД https://www.ccbank.bg.
  • Проверка дали уеб страницата за достъп до CCB Online/ CCB Lite е автентична и комуникацията с нея е подсигурена.
  • Проверка на автентичността на страницата за вход в CCB Online/CCB Lite чрез кликване върху катинара в полето за уеб адрес на браузъра.
  • Промяна на паролата за достъп до пощата със сложна комплексна парола (големи и малки букви, числа и служебни символи, с не по-малко от 6 символа).

Препоръчваме да се запознаете с Мерките за сигурност при използване на онлайн платформите за отдалечено банкиране на ЦКБ АД, които можете да видите – тук.

Отправяме молба към всеки, който е получил подобни електронни съобщения и е въвел лична информация на посочения линк, да се свърже незабавно с представител на банката на телефони:

*5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ АД не носи отговорност)


С уважение,
Екипът на Централна Кооперативна Банка АД