ЦКБ Гарант е фонда с най-добра доходност за последната една година

ЦКБ Гарант е фонда с най-добра доходност за последната една година спрямо другите фондове в облигации, управлявани от дружества членове на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД). Той донесе на инвеститорите възвращаемост за 2012г. в размер на 7,55% при поемане на минимален риск. Справка в данните на БАУД на годишна база сочи, че това е поредната година, в която фондът се нарежда на първо място по доходност. За всяка от последните три години ЦКБ Гарант има доходност, надвишаваща средните лихви по годишните депозити (данни от БНБ).

Доброто представяне на ниско рисковия фонд ЦКБ Гарант се дължи основно на добре фокусираната инвестиционна стратегия. Обект на инвестиции са основно висококачествени облигации, ДЦК и депозити, които представляват по-сигурна инвестиция, носеща сравнително предвидим доход. Фондът не инвестира във високорискови активи, каквито са акциите. Основната цел на ЦКБ Гарант е запазване стойността на инвестициите на притежателите на дялове, както и устойчивото им увеличаване.

Напомняме ви, че доходите от инвестиции в договорни фондове са освободени от данък съгласно българското законодателство.