Платинената карта Visa от ЦКБ се издава се само на VIP клиенти, след специално одобрение от банката

Visa Platinum е Вашата гаранция за първокласно обслужване и специално отношение в цял свят. С картата можете да ползвате изключителни привилегии и отстъпки навсякъде по света.

.

Visa Platinum се издава при много изгодни финансови условия:

 • Изключително ниска лихва – само 10%* годишна лихва върху ползвания кредитен лимит;
 • Гратисен период – с картата можете да пазарувате на кредит и теглите пари в брой, като грaтисният период е до 60 дни за всички транзакции. За да се възползвате от него, е необходимо до края на текущия месец да погасите задължението от задължението от предходния;
 • Без задължителна месечна вноска – ползвате кредитния лимит по картата, без да е наложително всеки месец да правите вноска за погасяването му;
 • Безплатен SMS: за Ваше улеснение, ще Ви изпратим SMS с информация каква сума е необходимо да внесете по картата си, ако желаете да се възползвате от гратисния период;
 • Годишна такса в размер на 120 лева. Използвайте активно Вашата карта – при годишен оборот от най-малко 30,000 лв., годишната такса ще отпадне за следващата година;
 • Безплатен SMS за всяка транзакция с картата;
 • Безплатна застраховка при пътуване в чужбина ползвате безплатна застраховка. Банката Ви предоставя удостоверение за застраховката заедно с кредитната карта. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си във връзка с пътуването. В случай на необходимост се обадете на тел. +359 2 979 46 70. Ще получите безплатна медицинска помощ и защита от 22 вида застрахователни събития на стойност до 50 000 щатски долара.

* Годишният процент на разходите при карта с кредитен лимит 10,000 лв. и лихвен процент 10% (при годишна такса 120 лв.). При изчисляването на ГПР не е взет предвид гратисният период до 60 дни; приема се, че целият размер на кредитния лимит е усвоен незабавно и изцяло, предоставен е за срок от 1 година и се погасява на 12 равни месечни вноски.

Защото сте специални за нас, получавате:

 • 5% отстъпка от цената при покупка на стоки на борда на самолетите на България Ер по време на полет, достъп до бизнес салоните на летищата;
 • 5% отстъпка от пълната стойност на самолетния билет при закупуване на билета с Visa Platinum на територията на България или чрез страницата на авиокомпанията в интернет
 • Безплатен превоз на два багажа при всеки полет с опериращ превозвач България Ер. Всеки от двата багажа може да тежи до 23 кг*

* За да се възползвате от тази възможност, е необходимо след издаване на самолетния билет да се свържете с Call Center на България Ер на телефон 02/40 20 400, или да пишете на callfb@air.bg, за да се презавери билета Ви и да се отбележи правото на ползване на допълнителен багаж.

** Преференцията за безплатен превоз на два багажа не важи, ако билетът е закупен по Тарифа без регистриран багаж.

Безконтактни плащания с карта Visa Platinum – защото са бързи, удобни

Картата Visa Platinum  притежава функционалност за безконтактни плащания. С Visa теглите и плащате, както с всяка друга кредитна карта. Безконтактното плащане е изключително лесно – доближете картата до ПОС устройството и плащането ще стане мигновено. Когато бързате и правите покупка за малка сума или не искате да чакате ресто, безконтактните плащания са много удобни. Тези транзакции също са без такса и са със същото високо ниво на сигурност, както плащанията чрез чипа на картата.

Научете още за предимствата на безконтактните плащания

Тарифа за плащанията с кредитни карти

Лимити за транзакциите с кредитни карти Visa в BGN, USD и EUR

Банкомати на ЦКБ АД

За допълнителна информация:

Позвънете на телефон *5050 или 02/9266 500, може да ни пишете на адрес: cards@ccbank.bg

Информация за наличността по картата Ви и плащанията с нея можете да получите чрез:

 • CCB Lite - мобилно банкиране за вашият смартфон, таблет или компютър. Ползвате услугата напълно безплатно. Лесно за ползване, със CCB Lite по всяко време следите движението по своите сметки в ЦКБ и нареждате преводи между тях, проверявате без такса каква е наличността по Вашите карти и всички транзакции, извършени с тях;
 • SMS наличност - можете да проверите по всяко време и навсякъде с каква сума разполагате по картата си. Получавате информацията чрез SMS до мобилния Ви телефон.
 • SMS известия - получавате SMS за салдото по сметката Ви и за движенията по нея;
 • Интернет банкиране - С него Вие бързо и сигурно може да оперирате със своите парични средства в реално време, без да посещавате офис на ЦКБ – нуждаете се от компютър, връзка с Интернет, както и Квалифициран електронен подпис /КЕП/.

Услуги на ЦКБ, насочени към осигуряване сигурността на Вашата карта:

 • Услугата SMS Детектив Ви осигурява защита от измами и злоупотреби с Вашата карта. Получавате SMS веднага след използване на картата Ви, в момента на плащане в търговски обект, в интернет или при теглене на пари в брой. Ако получите SMS за транзакция, която не е извършена от Вас, незабавно се обадете на денонощните телефони на банката, за да бъде блокирана картата Ви;
 • С услугата E-Secure на ЦКБ получавате допълнителна защита при пазаруване в интернет с Вашата карта. След регистрация за услугата E-Secure, когато пазарувате на сайтове, които приемат плащания чрез програмите Verified by Visa и MasterCard SecureCode, ще минавате през една допълнителна стъпка – въвеждане на допълнителна парола за Интернет плащания, известна само на Вас. Тази парола е различна от CVV/CVC кода и за разлика от него не е отпечатана върху картата. Паролата не е известна на никого и не е достига под никаква форма до търговеца, за разлика от останалите данни за картата, въвеждани при покупката.

Други услуги

 • Услуга Кредитен лимит + - С услугата имате възможност да извършвате плащания с Вашата кредитна карта на суми, надвишаващи кредитния лимит по картата. Чрез услугата Кредитен лимит плюс, към кредитния лимит се добавя и сумата по картовата сметка;
 • Безплатна застраховка - при пътуване в чужбина ползвате безплатна застраховка. Банката Ви предоставя удостоверение за застраховката заедно с кредитната Ви карта. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си във връзка с пътуването. В случай на необходимост се обадете на тел. +359 2 979 46 70. Ще получите безплатна медицинска помощ и защита от 22 вида застрахователни събития на стойност до 30 000 щатски долара;
 • CashM - Услугата CashM Ви дава възможност да изпратите пари на избран от Вас получател по всяко време на денонощието, дори в почивен ден.Нареждате превода на банкомат, като ползвате средства от банковата Ви карта от Централна Кооперативна Банка. Преводът може да бъде изтеглен от банкомат непосредствено след нареждането му. Не е необходимо получателят да има банкова сметка.

Научете повече за сигурността на Вашите пари.

При открадната или загубена карта

В случай, че Вашата карта е открадната или изгубена, е необходимо да се свържете с нас, за да я блокирате. Позвънете в  ЦКБ денонощно на телефони:

 • *5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност);
 • 02/9266 500;
 • 0889934694..

Банкомати на ЦКБ

Програма за лоялност CCB Club

С кредитната карта може веднага да се включите в програмата за лоялни клиенти на Централна Кооперативна Банка – CCB Club. Като участник в програмата получавате отстъпки до 20% при пазаруване при нашите партньорите ЛУКОЙЛ, България Ер, магазини HomeMax, Посока Ком, Етап-Адресс, Груп плюсТърговска верига КООПGrand Optics, Joy OpticsАрмеец, A1, Франт, Hush Puppies и магазини БМ Маркет.

Отстъпките са под формата на бонус точки. Получават се по персонална клубна карта CCB Club. Поръчайте сега своята клубна карта, ако все още нямате такава.

При покупката плащате пълната й стойност, а точките се натрупват по клубната карта. Как ще платите, избирате Вие - в брой, с паричен превод или с банкова карта от Централна Кооперативна Банка.

Със събраните от всички търговци бонус точки, може да правите нови покупки при тях. Вие решавате кога ще ползвате точките, за какво ще ги ползвате и при кого от търговците в CCB Club.

Научете повече на www.ccb-club.bg

Програма CCB Bonus

С кредитна карта от ЦКБ получавате отстъпка при пазаруване при търговците, включени в програмата CCB Bonus. Отстъпка се получава в момента на покупката в над 620 търговски обекта. Открийте вълнуващите предложения на CCB Bonus.

Прекратяване на Програмата Cash back по кредитни карти, считано от 20.11.2019 г.


Уважаеми Клиенти,

С настоящото бихме искали да Ви уведомим, че считано от 20.11.2019г. Банката преустановява да предоставя Cash back за транзакции, представляващи плащане на стоки и услуги с кредитната карта от ЦКБ, извършени на физически ПОС терминали на територията на страната.

За всички транзакции, извършени с кредитни карти през периода от 01 ноември до 19 ноември 2019 г. включително, и отговарящи на условията за получаване на Cash back, същият ще бъде начислен, съгласно условията на Програмата - до 12 декември 2019г.

Очаквайте нашите нови изгодни предложения за притежателите на кредитни карти от ЦКБ.

Програма LoungeKey

ЦКБ АД предоставя на всички свои картодържатели на кредитни карти VISA Platinum безплатен достъп до Програма LoungeKey  - услуга, която осигурява достъп до удобствата на над 1000 специални бизнес салони, разположени в летища по цял свят, без предварителна резервация и без значение на ползвана авиокомпания и класата на пътуване.

Какво представлява услугата?

Услугата ви осигурява достъп до бизнес салоните, включени в програмата, където ще откриете  удобни зони за почивка, докато чакате Вашия полет, WiFi интернет достъп, телевизор, напитки и закуски, душ и др. Списъкът с услуги на конкретните летища е наличен на уебсайта и в мобилното приложение.

Включването на Картодържател на Visa Platinum от ЦКБ АД в Програмата се извършва в срок до 15 дни от активирането на картата. Картодържателят следва да информира персонала на летищния салон при всяко свое посещение, че желае да ползва салона с помощта на програмата, като се позове на „LoungeKey“ и се идентифицира пред служителя, като му представи своята валидна и активирана Visa Platinum кредитна карта, издадена от Банката, документ за самоличност (лична карта /паспорт/ шофьорска книжка) и бордна карта, ако те бъдат изискани за проверка.

 • Персоналът на бизнес салона ще провери допустимостта за влизане в салона, като прокара картата Ви чрез четец на карти / кодове или по друг начин, след което ще въведе  детайлите в защитена система. Персоналът на бизнес салона също така ще въведе броя на гостите, които Ви придружават, ако има такива;
 • Вие можете да ползвате услугата само лично или заедно с придружаващи лица. Правото за ползване на услугата не може да се прехвърля или преотстъпва;
 • ЦКБ АД Ви осигурява 10 безплатни посещения в рамките на една календарна година, разпределени, както следва:

              - 5 броя посещения за картодържателя;

              - 5 броя посещение за негов придружител. 

Деца от 2 до 4 години могат да посещават повечето бизнес салони безплатно. Приложимостта на достъпа до бизнес салон за деца варира в зависимост от конкретните правила на съответния бизнес салон. Затова Ви съветваме да проверите описанието на бизнес салона, за специфични разпоредби, свързани с деца, преди да използвате достъпа до бизнес салона.

 • След изчерпване на безплатните посещения достъпът до всеки от салоните, включени в програмата, се таксува на човек на посещение, посредством Вашата кредитна карта Visa Platinum. Таксата се заплаща посредством операция с Вашата Карта; Историята на посещенията в бизнес салоните е достъпна след регистрация в сайта или в мобилно приложение;Таксата за ползване на услугата е в размер на EUR 28 на човек на посещение. Размерът на таксата подлежи на изменение с 30 дневно предизвестие, публикувано на сайта на банката;
 • Къде мога да открия информация за определен салон? За всеки от салоните, включени в Програмата в „Our Lounges”, чрез изписване на съответното летище, на което се намира бизнес салона, ще откриете информация за работното време, локация и специфични условия относно брой посетители, достъп на деца, време на престой и др.;
 • Колко гости могат да Ви придружават? Средно 4-6 души. Всеки салон определя броя на гостите. Актуална информация за всеки от бизнес салоните, включени в Програмата, можете да откриете тук;
 • Колко време мога да прекарам в бизнес салона? Всеки салон определя времето на посещението, но не повече от 3-4 часа. Актуална информация за всеки от бизнес салоните, включени в Програмата, можете да откриете тук;
 • Мобилното приложение на услугата е достъпно след регистрация на сайта на услугата www.loungekey.com/ccbvisaplatinum;
 • Услугата се ползва съгласно Общите условия на LoungeKey, с които може да се запознаете тук;

Допълнителна информация и отговор на най-често срещаните въпроси можете да откриете тук.

Помощ по телефона от LKL: услугата се предоставя на английски език 24/7, на следните номера:

ОК — Лондон:   + 44 (0) 208 865 0764

САЩ — Далас:   + 1 469 334 4173

Хонконг:   + 852 3071 5037 

или на e-mail: Info@loungekey.com.

 Повече информация за Програмата е достъпна на www.loungekey.com/ccbvisaplatinum.

Възползвайте се от нашите специални предложения:

                                       

Безплатен достъп до бизнес салоните на следните летища:

    • за притежателите на карта Visa Platinum от ЦКБ е осигурен безплатен достъп до бизнес салоните "Витоша",  "Преслав" и "Плиска"на Летище София. При посещението на бизнес салони "Преслав" и "Плиска" всеки картодържател на Visa Platinum може да доведе и двама придружители;
    • за притежателите на  карти Visa Platinum от ЦКБ и един техен придружител е осигурен безплатен достъп до бизнес салоните на Летище Варна и Летище Бургас.

Повече информация можете да прочетете на официалната страница на Visa.

Възползвайте се от новите предложения при плащане с Вашата Premium Visa карта: Благодарение на Вашата премиум Visa карта можете да получите много отстъпки в колекцията от луксозни хотели в цял свят.

Разгледайте и другите специални оферти при търговци в България, в чужбина и в интернет, от които можете да се възползвате  с Вашата платинена или златна кредитна карта Visa. Научете повече за предложенията в платформата на Visa.

За Премиум картодържателите, всеки месец от Visa подготвят атрактивни оферти и предложения, от които могат да се възползват. Научете как да се регистрирате и да получавате информация всеки месец с нови оферти и предложения тук.

Програма „Личен асистент“

Едно обаждане, много привилегии

Имаме удоволствието да Ви представим услугата Visa Everyday Concierge, с която в качеството Ви на притежател на Visa Platinum Ви  очакват свят на неограничени привилегии. Нашите лични асистенти са на разположение по телефона, за да Ви осигурят онлайн достъп до ексклузивни оферти, екстри при настаняване в хотели, отстъпки в ресторанти и търговски обекти в страната и чужбина.

Турове с професионални екскурзоводи ще Ви отведат до най-вълнуващите и посещавани дестинации по цял свят, както и до избрани музеи, галерии, хотели, ресторанти и предпочитани места за пазаруване.

За всички с карта Visa Platinum – Everyday concierge, телефонна услуга всеки ден от 08:00 до 20:00 часа, достъпна от всяка точка на света, на телефон 0800 10 119, за да Ви осигурят онлайн достъп до ексклузивни оферти, екстри при настаняане в хотели, отстъпки в ресторанти и търговски обекти в страната и чужбина.

Извън стандартните часове имате достъп до до спешен телефон, на койтоможе да се свържете с преставител на програмата по всяко време. Така получавате пълно съдействие и при непридвидени обстоятелства, като отменен или закъсняващ полет и др.

Подробна информация за различните възможности на програмата може да намерите във файла "Програма "Личен асистент" за картодържателите на Visa Platinum от ЦКБ".

Промени в условията по карти Visa Platinum от 01.10.2017 г.

Уважаеми Клиенти,

С настоящото бихме искали да Ви уведомим, че считано от 01.10.2017 г. Банката преустановява предоставянето на допълнителни преференции в програмата за лоялност CCB Club по картите Visa Platinum.

Можете да се запознаете с предстоящите промени тук.