Gold Debit MasterCard е дебитна карта от висок клас, която носи редица преференции. Картата е специално предназначена за притежателите на сребърна клубна карта CCB Club

Gold Debit MasterCard притежава всички предимства на картите Debit MasterCard, но с нея може да се възползвате от предимствата, които обичайно са достъпни само с кредитни карти, като в същото време ползвате свои собствени средства или отпуснат овърдрафт по разплащателната сметка.

Предимства на безконтактната карта Gold Debit MasterCard:

 • Безплатна застраховка ”Помощ при пътуване в чужбина” - получавате безплатна медицинска помощ и защита от 22 вида застрахователни събития. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си за покупка във връзка с пътуването;
 • Без такса за издаване и поддръжка на картата;
 • Покупките в страната, в чужбина и в интернет са без такси;
 • Възможност за избор на карта в лева, евро или щатски долари;
 • Бързи и удобни безконтактни плащания – само с доближаване на картата до ПОС устройството;
 • Сигурни плащания в интернет чрез безплатната услуга E-secure;

Картата Gold Debit MasterCard е безконтактна и с нея може да плащате бързо и сигурно само с доближаване на картата до ПОС терминала. Всички покупки с картата са без такса.

Научете още за предимствата на безконтактните плащания

Тарифа за плащанията с дебитни карти

Лимити за плащанията с дебитни карти

Банкомати на ЦКБ АД

За допълнителна информация:

 • *5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност);
 • 02/9266 500, както и във всеки офис на Централна Кооперативна Банка;
 • може да ни пишете на адрес: cards@ccbank.bg

Кандидатстване

 • Ако участвате в нашата програма за лоялност CCB Club и притежавате сребърна клубна карта, Вие може да заявите Вашата безконтактна карта Gold Debit MasterCard още сега. Ако нямате сребърна клубна карта, но отговаряте на условията за такава (ползвате кредитен продукт от ЦКБ за над 2 000 лв. или имате наличности по сметки в банката за над 2 000 лв.), може да получите своята клубна и дебитна карта едновременно.
 • Може да поръчате картата си и в офисите на Централна Кооперативна Банка;
 • Заявете своята карта Gold Debit Mastercard и я получете в луксозна опаковка, в която присъства книжка с подробна информация за бонусите при ползване на продукта и неговите предимства.

Документи

Допълнителни услуги и продукти, които можете да ползвате с Вашата карта Gold Debit MasterCard

 • Абонамент за периодични сметки – плащанията на сметките за ток, парно, телефон и вода се извършват автоматично;
 • Овърдрафт - с картата ползвате овърдрафт при отлични условия, без поръчители и формалности, ако получавате заплатата си по сметка в ЦКБ;
 • Услуга Синхрон - средствата по сметката си можете да ползвате не само чрез картата, но и за касови операции и преводи.

Информация за движението и наличността по сметката Ви получавате чрез:

 • CCB Lite - мобилно банкиране за вашият смартфон, таблет или компютър. Ползвате услугата напълно безплатно. Лесно за ползване, със CCB Lite по всяко време следите движението по своите сметки в ЦКБ и нареждате преводи между тях, проверявате без такса каква е наличността по Вашите карти и всички транзакции, извършени с тях;
 • Интернет банкиране - С него Вие бързо и сигурно може да оперирате със своите парични средства в реално време, без да посещавате офис на ЦКБ – нуждаете се от компютър, връзка с Интернет, както и Квалифициран електронен подпис /КЕП/.
 • SMS известия - получавате SMS за салдото по сметката Ви и за движенията по нея;

Услуги на ЦКБ насочени към осигуряване сигурността на Вашата карта:

 • Услугата SMS Детектив Ви осигурява защита от измами и злоупотреби с Вашата карта. Получавате SMS веднага след използване на картата Ви, в момента на плащане в търговски обект, в интернет или при теглене на пари в брой. Ако получите SMS за транзакция, която не е извършена от Вас, незабавно се обадете на денонощните телефони на банката, за да бъде блокирана картата Ви.
 • С услугата E-Secure на ЦКБ получавате допълнителна защита при пазаруване в интернет с Вашата карта. След регистрация за услугата E-Secure, когато пазарувате на сайтове, които приемат плащания чрез програмата MasterCard SecureCode, ще минавате през една допълнителна стъпка – въвеждане на допълнителна парола за Интернет плащания, известна само на Вас. Тази парола е различна от CVV/CVC кода и за разлика от него не е отпечатана върху картата. Паролата не е известна на никого и не е достига под никаква форма до търговеца, за разлика от останалите данни за картата, въвеждани при покупката.

Научете повече за сигурността  на Вашите пари

При открадната или загубена карта

В случай, че Вашата карта е открадната или изгубена, е необходимо да се свържете с нас, за да я блокирате. Позвънете в  ЦКБ денонощно на телефони:

 • *5050 (Таксуването на разговорите е спрямо тарифите и политиките на използвания от клиента мобилен оператор. Възможно е обажданията към кратък номер да не се включват в пакета безплатни минути, за което ЦКБ не носи отговорност);
 • 02/9266 500;
 • 0889934694.

Програма за лоялност CCB Club

С кредитната карта може веднага да се включите в програмата за лоялни клиенти на Централна Кооперативна Банка – CCB Club. Като участник в програмата получавате отстъпки до 20% при пазаруване при нашите партньорите ЛУКОЙЛ, България Ер, магазини HomeMax, Посока Ком, Етап-Адресс, Груп плюсТърговска верига КООПGrand Optics, Joy OpticsАрмеец, A1, Франт, Hush Puppies и магазини БМ Маркет.

Отстъпките са под формата на бонус точки. Получават се по персонална клубна карта CCB Club. Поръчайте сега своята клубна карта, ако все още нямате такава.

При покупката плащате пълната й стойност, а точките се натрупват по клубната карта. Как ще платите, избирате Вие - в брой, с паричен превод или с банкова карта от Централна Кооперативна Банка.

Със събраните от всички търговци бонус точки, може да правите нови покупки при тях. Вие решавате кога ще ползвате точките, за какво ще ги ползвате и при кого от търговците в CCB Club.

Научете повече на www.ccb-club.bg

Програма CCB Bonus

С дебитна карта от ЦКБ получавате отстъпка при пазаруване при търговците, включени в програмата CCB Bonus. Отстъпка се получава в момента на покупката в над 620 търговски обекта. Открийте вълнуващите предложения на CCB Bonus.

Услуга Fast Track на Mastercard

Сега Вашата Gold Debit Mastercard Ви позволява да се насладите на премиум преживяване и да направите полетите си още по-приятни.
Като картодържател на Gold Debit Mastercard от ЦКБ, Вие можете да се възползвате от привилегията Fast Track за приоритетно преминаване през задължителните проверки на Терминал 2 на Летище София.
Услугата Fast Track Ви предоставя предимството да преминете приоритетно през първа проверка на лични документи и да се възползвате от специална приоритетна лента за проверка на багаж. Всичко това с Вашата Gold Debit Mastercard от ЦКБ, за да се насладите на повече време за себе си.

Условия за използване на услугата

 • Услугата може да се използва на Терминал 2 на Летище София, без предварителна заявка;
 • Всеки картодържател има право на +1 придружител, безплатно;
 • Деца до 6-годишна възраст също използват услугата безплатно;
 • Услугата не включва приоритетно минаване през паспортна проверка на граничен контрол.